Stappenplan verkoopbegeleiding

1. Kennismaking en verkoopstrategie

Als eerste kom ik vrijblijvend bij u langs om kennis te maken en uw wensen en mijn mogelijkheden te bespreken. Ik bekijk uw woning om de waarde te bepalen, we bespreken de verkoopstrategie die het beste bij de markt en uw eigen wensen aansluit en ik geef u advies over de presentatie van uw woning.

2. Verzamelen van informatie

Vervolgens gaan we samen een verkoopdossier opbouwen. Hierin verzamelen wij alle relevante  informatie van uw woning en eventueel van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Zo kunnen we alle benodigde kennis overbrengen aan de aankopende partij.

3. Fotografie

Een professionele fotograaf komt uw woning fotograferen en maakt een video voor de beste online presentatie. Ook wordt er een interactieve plattegrond gemaakt.

4. De online presentatie

Ik zorg voor een mooie presentatie met naast de gemaakte foto’s ook een aantrekkelijke verkooptekst. Deze plaatsen we op Funda en mijn eigen website. Maar ook op ons uitwisselingssysteem, waarbij uw woning direct naar klanten van NVM makelaars wordt gestuurd, zodat alle actieve zoekers meteen uw woning krijgen te zien.

5. De bezichtiging

Een spannend moment. Ik verwelkom de geïnteresseerden, neem ruim de tijd voor de rondleiding en beantwoorden al hun vragen.

6. De onderhandeling

In deze fase doe ik er alles aan om niet alleen de hoogste koopsom maar ook de meest gunstige voorwaarden voor u te behalen. Dit alles in overleg met u.

7. De koopakte

Is er een overeenkomst bereikt, dan gaan we over tot het tekenen van de koopakte. De koper kiest de notaris en ik zorg ervoor dat alle gewenste informatie bij de notaris komt te liggen. Ik controleer de koopakte voortijdig en deze nemen we van tevoren eerst samen door. Tijdens het tekenen zit ik naast u om u bij te staan tijdens dit spannende moment.

8. De financiering

Ik hou contact met de koper en zorg dat alles conform afspraak verloopt. Zo heeft u nergens omkijken naar.

9. De eigendomsoverdracht

Een aantal dagen voor de eigendomsoverdracht ontvangt u het concept van de eigendomsakte met de bijbehorende eindnota. Ook deze documenten controleer ik. Na de eindinspectie van de woning gaan we naar de notaris voor de levering en dus de sleuteloverdracht.

10. Voorlopig afscheid

Na ondertekening van de eigendomsakte nemen we voorlopig afscheid. Maar ook na de levering sta ik altijd voor u klaar voor eventuele vragen.