Merwedekade 225, Utrecht
€625.000,00 kk
Luxe 4-kamer benedenwoning met tuin

LUXE EN GEHEEL VERNIEUWDE 4-KAMER BENEDENWONING AAN DE MERWEDEKADE – DE PERFECTE HARMONIE VAN RUST EN STADSLEVEN

Een huis waar je je direct thuis in voelt. Op één van de mooiste plekjes aan de Merwedekade, ligt deze goed onderhouden en daarom direct te betrekken benedenwoning.
De woning is volledig onder handen genomen. Strakke vloer met vloerverwarming, stijlvolle keuken, luxe badkamer, nieuwe CV ketel, nieuw elektra, mooie tuin…… werkelijk alles is aangepakt om er een fijne woonplek te creëren.
Naast de prettige binnenzijde en de gezellige tuin wordt de straat als een gemoedelijke thuisbasis ervaren.

LOCATIE
Deze benedenwoning is perfect gelegen in de Rivierenwijk met zijn charmante vooroorlogse architectuur, wat een unieke uitstraling geeft aan de hele buurt. Met uitzicht op het Merwedekanaal en het weelderige Merwedeplantsoen als je voortuin, is het leven in deze benedenwoning een waar genot! De nabijheid van diverse voorzieningen versterkt deze bijzondere locatie. Op een steenworp afstand vind je diverse winkels, een supermarkt, uitstekende eetgelegenheden, scholen en kinderopvang. Binnen handbereik liggen ook het gezellige Ledig Erf met zijn vele terrassen, de levendige Twijnstraat, Rotsoord, het historische stadscentrum en het station Vaartsche Rijn, allemaal op loopafstand.
De ligging is ook gunstig voor reizen buiten de stad, met goede verbindingen naar de belangrijkste uitvalswegen. Bovendien is de straat uitzonderlijk rustig, zowel overdag als ’s nachts, vanwege het beperkte bestemmingsverkeer. Dit is een zeldzame vondst in een bruisende stad als Utrecht!

INDELING
Entree, slaapkamer aan de voorzijde, ruime hal met diepe berging, modern toilet en berging voorzien van CV ketel (2023) en ruimte voor wasmachine en droger opstelling. Luxe wellness badkamer in aardetinten met zwarte kranen en voorzien van een inloopdouche, wastafelmeubel met dubbele wasbak, inbouwspiegel met opbergruimte, 2e toilet, grote design radiator en mechanische ventilatie. Slaap/werkkamer in het midden van de woning welke voorzien is van een stalen wand met glas. Deze wand is eenvoudig te verwijderen zodat deze ruimte bij de woonkamer getrokken kan worden. Master bedroom inclusief walk-in closet aan de voorzijde van de woning. Ruime open keuken met kookeiland en voorzien van inbouwapparatuur en veel handige bergruimte. Ruime en lichte woonkamer met glazen (harmonica) pui van 5 meter naar de fraaie achtertuin.

TUIN
Betreed de tuin via de harmonica-pui die de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Deze prachtige tuin is omringd door een robuuste Western Red Cedar houten schutting met luxe up en down verlichting die privacy biedt en een gevoel van geborgenheid creëert.
Het buitenparadijs is verfraaid met grote Basalt natuurstenen terrastegels, 3 grote plantenbakken, buitenkraan, 4 dubbele buiten stopcontacten en een adembenemende muurschildering die een vleugje kunst en persoonlijkheid toevoegt aan de omgeving.

BIJZONDERHEDEN
– Geheel gemoderniseerde benedenwoning;
– Achtergevel voorzien van harmonica-pui van 5 meter;
– Betonvloer met vloerverwarming door gehele woning;
– Energielabel A;
– Gezonde en actieve Vereniging van Eigenaren, servicekosten € 172,95 per maand;
– Ideale ligging, met winkels, restaurants, openbaar vervoer, CS en uitvalswegen in de buurt;
– Rotsoord en het Ledig Erf op loopafstand;
– Verkoper is geen bewoner;
– Oplevering in overleg, kan snel;
– Voor indeling en maatvoering, zie plattegronden;
– Wij laten u deze woning graag zien. Een afspraak is zo gemaakt!;
– Interesse in deze woning? Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

DE VERKOPER AAN HET WOORD
Op de meest Noordelijk tuinmuur van de Merwedekade 225 staat een tekening van Rembrandt, gemaakt door Marianna, een gevluchte kunstenares uit de Oekraine.
Deze tekening symboliseert hoop en doorzettingsvermogen in tijden dat het even lijkt tegen te zitten.

Op een mooie dag in het jaar 1645, zo gaat het verhaal, logeerde Rembrandt bij zijn vriend Six op landgoed Elsbroek bij Lisse.
Rembrandt ging naar buiten om, in de landelijke omgeving van Elsbroek, het een en ander vast te leggen in zijn schetsboek.
Zijn tekenwerk wilde maar niet vlotten omdat het 14 juni was. Precies de dag dat zijn grote liefde Saskia, 3 jaar daarvoor, was gestorven.
Tegen half twaalf kwam Six terug van zijn werk in Haarlem. Rembrandt zat nog steeds achter zijn schetsboek te mijmeren.
“En”, vroeg Six, “hebt gij uw schetsboek met eenige mooie schetsen voor schoone schilderijen verrijkt ?” Waarop Rembrandt antwoordde dat hij die ochtend niets had uitgevoerd.
“Alle duivels te paard op een houtvlot! Wat zijt ge dan lui geweest!
Dat zijn we niet gewend. Maar het is jammer van die mooie dag”, zei Six.
Rembrandt wilde het echter niet opgeven en ging met hem de weddenschap aan, om vijf gouden dukaten, dat hij binnen een half uur, nog een mooie schets kon maken.
Die weddenschap is door Rembrandt, nog juist op tijd, gewonnen en heeft ons, een van zijn mooiste etsen opgeleverd, bekend als ‘Het bruggetje van Six’.

Voor degene met wie ik de Merwedekade 225 heb verbouwd en mijzelf geldt een soortgelijk verhaal. De beslissing, wat er op die kale muur in het donkerste hoekje van de tuin moest komen, was daarom snel genomen.
Het zijn niet de dingen zelf, maar het verhaal achter die dingen die tellen.
Een mooi nieuw begin voor degene die dit geweldige appartement koopt en misschien een mooi verhaal tijdens een gezellige zomeravond in de tuin.

Bekijk de woning op de kaart