Rika Hopperlaan 43, Utrecht (Rijnsweerd)
€975.000,00 kk
Ruime hoekwoning met dubbele garage

Welkom in één van de mooiste wijken van Utrecht!

Aan de Oostkant van de stad, in de rustige en kindvriendelijke wijk Rijnsweerd, hebben wij deze royale hoekwoning in de verkoop gekregen. Deze goed onderhouden woning is voorzien van twee woonkamers, vijf slaapkamers, twee garages waarvan één met ruime vliering, een diepe zonnige achtertuin dat wordt begrensd door openbaar groen, waardoor er een ruime afstand is tot de achterliggende woningen. De wijk Rijnsweerd is ontworpen door de antroposofische architect Albert en Van Huuts, die binnen de afwisseling van gevels en dakvlakken, ook de clustervormige bebouwing heeft ontworpen. Van dit type woning zijn er maar een paar gebouwd en komt er zelden één in de verkoop!

De ligging is top, want op korte afstand bevinden zich het Wilhelminapark, Amelisweerd en de winkels van de Adriaen van Ostadelaan en de Burgmeester Reigerstraat. Voor de sportievelingen zijn Kampong, zwembad Krommerijn en andere sportverenigingen in de buurt. Voor de kinderen is er een peuterspeelzaal, basisschool en naschoolse opvang om de hoek. Binnen 10 minuten fietsen ben je op de Uithof met o.a. de Universiteit Utrecht, het kantorenpark en het UMC en binnen 10 minuten fietsen de andere kant op zit je in het Centrum van Utrecht. Op zeer korte afstand is de nieuwe tramhalte (Tram 22) waarmee u met de sneltram in een paar minuten op Utrecht CS bent.

Bekijk de woning op de kaart

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, toilet met fontein, twee royale woonkamers waarvan één met een vrije nokhoogte van 4,70m, voorzien van houten vloer, houtkachel (gaat mee, maar rookkanaal blijft aanwezig) en openslaande deuren naar de tuin. Open keuken aan de voorzijde van de woning en voorzien van een inductie kookplaat, combi oven-magnetron, aparte oven, koelkast en vriezer. Vanuit de keuken toegang tot de praktische bijkeuken met ruime bergzolder (voorheen garage 1) en toegang tot garage nr. 2.

1e Verdieping:
Overloop met praktische bergkast, twee slaapkamers aan de achterzijde waarvan 1 met een vaste kastenwand, slaapkamer aan de voorzijde voorzien van wastafel. Nette badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel, 2de toilet en wasmachine-aansluiting.

2e Verdieping:
Overloop voorzien van dakraam en berging achter knieschotten, slaapkamer aan de achterzijde voorzien van een extra dakraam, wastafel en berging achter knieschotten, slaapkamer aan de voorzijde van de woning voorzien van berging achter knieschotten.

Tuin:
Sfeervolle, zonnige en diepe tuin (gelegen op het westen), voorzien van diverse zitjes, opslagruimte voor hout en tuinbenodigdheden en fraaie beplanting zoals prachtige hortesia’s, rododendron en een vruchtdragende kiwi. De tuin is voorzien van een achterom en gelegen aan een mooi grasveldje.

Bijzonderheden:
– Bloot eigendom (erfpacht AV 1989 is omgezet naar eigendom);
– Voorzien van dubbel glas (behalve één slaapkamer achterzijde 1e verdieping);
– Twee garages waarvan één in gebruik als bijkeuken;
– Twee woonkamers waarvan één met een nokhoogte van 4.70 m;
– Huidige houtkachel voldoet niet meer aan de huidige eisen en wordt meegenomen, rookkanaal blijft aanwezig en is ieder jaar schoongemaakt;
– Trappen zijn voorzien van mooie houten bekleding;
– Verwarming en warmwater d.m.v. stadsverwarming;
– Oplevering in overleg;
– Voor indeling en maatvoering, zie plattegronden.

– Nieuwsgierig geworden? Neem uw eigen NVM aankoopmakelaar mee!